Japonské nože MIYABI - krása ostrosti.
Více než 100 kroků a 42 dní vyžaduje výroba jediného nože hodného značky MIYABI. Každý nůž projde rukama zkušených řemeslníků, než se dostane k vám - a vy tak získáte ten nejkvalitnější výrobek. Nože jsou vyráběny v Seki, které je hlavním městem výroby samurajských mečů v Japonsku od 14. století. Ve zdejším vlastním výrobním závodě ZWILLING se tak snoubí německá inženýrská zručnost ze Solingenu a nejlepší východoasijské řemeslné zpracování. Získáte tak to nejlepší z obou světů, které jsou zárukou dlouhé životnosti a výjimečné ostrosti japonských nožů MIYABI.
TYPY JAPONSKÝCH NOŽŮ - Který nůž je na co nejlepší? Zde se dozvíte, čím se liší jednotlivé typy.
SANTOKU NŮŽ
Japonskou verzí kuchařského nože je nůž Santoku. Slovo Santoku znamená tři ctnosti, a tak není divu, že je tento nůž vhodný zejména na tři druhy potravin: ryby, maso a zeleninu. Čepel nože Santoku je obvykle dlouhá 14 až 18 cm. Charakteristickými znaky nože Santoku jsou zploštění hřbetu čepele směrem ke špičce a rukojeť, která obvykle tvoří vodorovnou linii k hřbetu čepele. Tímto vzniká prostor pro dobré a pohodlné držení rukojeti. Speciální verzí je kolébkový nůž Santoku, který má ostří mírně nahoru. Kromě toho existují nože Santoku vybavené strukturovanými výbrusy, které zajistí, že krájené potraviny lépe sklouzávají z čepele.
Prozkoumat japonské nože Santoku.
GYUTOH NŮŽ
Nůž Gyutoh je typ japonského nože, který se tradičně používá na maso. Lze jej však použít i na krájení zeleniny a ryb. Čepel je obvykle dlouhá 16 až 24 cm a přechází do špičky, podobně jako klasický evropský kuchařský nůž. Zaoblený tvar čepele znamená, že je možné jím krájet houpavým pohybem. V Evropě se nůž Gyutoh obecně používá jako velmi ostrý univerzální kuchyňský nůž.
Prozkoumat japonské nože Gyutoh.
SUJIHIKI NŮŽ
Nůž Sujihiki je japonský porcovací nůž, který se hodí zejména ke krájení jemných plátků, například šunky, a k přesnému porcování masa. Díky své štíhlé čepeli, která je běžně dlouhá 24 cm, je také ideální pro filetování ryb.
Prozkoumat japonské nože Sujihiki.
SHOTOH NŮŽ
Shotoh znamená v japonštině něco jako „malý nožík". Je považován za jeden z tradičních nožů a je jedním z nejlépe prodávaných tvarů čepele, hned po noži Santoku. V japonské kuchyni se nůž Shotoh používá především ke krájení ovoce a zeleniny. Nůž Shotoh s čepelí dlouhou 9 až 14 cm, která přechází do špičky, je vhodný zejména pro jemnou práci, jako je loupání a krájení všech druhů ovoce a zeleniny.
Prozkoumat japonské nože Shotoh.
NAKIRI NŮŽ
Díky širokému obdélníkovému tvaru čepele je vhodný pro krájení zeleniny a bylinek. Krájené potraviny lze nabírat přímo čepelí. Díky své délce 17-18 cm je nůž kompaktní. Vzhledem k jemné čepeli není vhodný k sekání, přestože vypadá podobně jako sekáček, ale k tlakovým technikám krájení.
Prozkoumat japonské nože Nakiri.
Kompletní nabídku japonských nožů MIYABI naleznete ZDE.