Kuchyňské nože
Najít ten správný nůž nebo sadu nožů se může zdát složité, proto jsme náš sortiment kuchyňských nožů rozdělili do mnoha specifických kategorií, abychom vám usnadnili hledání nože, který potřebujete. Nabídka zahrnuje nože mnoha různých typů vyrobených pro konkrétní účely, jako jsou například nože na chleba, plátkovací nože, nože na zeleninu, ale naleznete zde i nože na ústřice. Protože klademe důraz na vysokou kvalitu, nabízíme mimo jiné kuchyňské nože ZWILLING, které nesmí chybět v žádné kuchyni! Tato značka se vyznačuje svou vysokou kvalitou, jelikož pracuje pouze s vybranými surovinami v rámci vysoce sofistikovaných výrobních procesů, které podléhají přísné kontrole kvality.
Jak si vybrat ten nejvhodnější nůž pro vás? Nejdříve se musíte zaměřit na účel, pro který chcete nůž používat. Vedle nožů s univerzálním použitím si můžete vybrat i speciální nože určené pro konkrétní činnosti jako je loupání, filetování či porcování masa. Dalším kritériem pro výběr vhodného nože může být také materiál a délka čepele. Nože z nerezové oceli, nebo keramiky jsou snazší na údržbu i manipulaci. Níže uvádíme některé z typů nožů, které jsou běžně k dostání.
Objevte řady nožů Zwilling
- Zwilling All Star
- Zwilling Collection
- Zwilling Four Star
- Zwilling Gourmet
- Zwilling Miyabi
- Zwilling Now S
- Zwilling Pro
- Zwilling Pro Wood
- Zwilling Professional S
- Zwilling Tanrei
- Zwilling Twin 1731
- Zwilling Twin Four Star II
- Zwilling Twin Chef
- Zwilling Twin Pollux
Prohlédněte si kompletní nabídku značky Zwilling a všechny produktové řady značky Zwilling.
Typy nožů:
Kuchařské (univerzální) nože - základní nůž, který má univerzální využití, jehož délka čepele je okolo 20 cm, jeho ostří je hladké a směrem ke špičce nože se zužuje.
Na zeleninu - mají krátkou čepel (do 10 cm), která je z horní části zakulacená, je to nůž na každodenní použití.
Na pečivo - nože s vroubkovaným ostřím na krájení tvrdého i měkkého pečiva.
Santoku - speciální japonské a čínské nože na maso a zeleninu, často mají tenké ostří s kuželovou špičkou.
Loupací (okrajovací) nože - mají tenkou čepel s pevnou špičkou, jehož spodní část je oblá, nebo může mít vykrojenou spodní část pro snazší loupání ovoce a zeleniny.
Vykosťovací nože - mají tenkou čepel, která bývá ze spodu lehce vykrojená.
Filetovací nože - mají úzkou a ohebnou čepel, která usnadňuje filetování masa.
Plátkovací nože - vyznačují se úzkou a velmi ostrou čepel, díky které můžete nakrájet maso či šunku na velmi tenké plátky.
Na sýr - pro tyto nože je typická děrovaná čepel s vidličkou na špičce nože.
Sekáčky - mají velkou čepel, která je ideální k porcování masa i s kostmi.
------------------
Řady nožů ZWILLING:
Miyabi, Kramer by Zwilling, Zwilling Tanrei, Zwilling Twin 1731, Zwilling All * Star, Zwilling Pro Wood, Zwilling Pro, Zwilling Twin Four Star II, Zwilling Professional "S", Zwilling Pure, Zwilling ****®Vier Sterne