Jak správně pečovat o grilovací náčiní?
Máme pro vás tipy, jak šetrně čistit grilovací náčiní a jak ho se správnou péčí udržet po dlouhou dobu jako nové. Při správné péči vám bude sloužit velmi dlouho.
GRILOVACÍ NÁČINÍ JE NEJLEPŠÍ ČISTIT DŮKLADNĚ
Kvalitní grilovací náčiní ZWILLING je perfektní volbou. Výrobky této značky se často dědí z generace na generaci a kuchyňské a grilovací náčiní, které lze používat každý den, není výjimkou. Při správné péči výrobky často vydrží celý život. Zde je několik důležitých rad, které vám pomohou k udržení grilovacího náčiní po dlouhou dobu.
PŘEHLED ČIŠTĚNÍ GRILOVACÍHO NÁČINÍ - VODA, HOUBA, MYČKA NÁDOBÍ
Nejdůležitější pokyny se týkají čištění grilovacího náčiní: Doporučuje se mytí pod vlažnou vodou s jemným mycím prostředkem a hadříkem nebo houbičkou, které nejsou hrubé, aby se zabránilo předčasnému opotřebení způsobenému agresivními mycími prostředky. Lesk rukojetí můžete zachovat po dlouhá léta, stačí je čas od času potřít kapkou oleje na vaření.
ČIŠTĚNÍ GRILOVACÍHO NÁČINÍ V MYČCE NÁDOBÍ - ANO NEBO NE?
Grilovací náčiní ZWILLING z nerezové oceli je možné mýt v myčce nádobí. V té je ale dlouhodobě vystaveno působení agresivních čisticích chemikálií, což může vést k opotřebení materiálu a rukojeti (změna barvy). Pokud se rozhodnete použít myčku, teplota mytí by neměla překročit 55°C. Mycí prostředky používané v myčkách často obsahují agresivní mycí chemikálie, které mohou poškodit povrch plastů a oceli. Mějte se tedy na pozoru: Mytí v myčce nádobí může zkrátit životnost nádobí.
RUČNÍ ČIŠTĚNÍ GRILOVACÍHO NÁČINÍ – SNADNO A RYCHLE
Fakta mluví sama za sebe, dokonce i grilovací náčiní z nerezové oceli, které je označováno jako vhodné do myčky nádobí, je lepší mýt ručně. Agresivní chemikálie, vysoké teploty, fyzický kontakt s ostatními předměty v běžné domácí myčce (stejně jako mycí cykly trvající hodiny) - takové podmínky životnosti vašemu nádobí neprospívají. Proto byste měli i grilovací náčiní čistit ručně. Navíc je to mnohem rychlejší a stejně účinné. Na většinu každodenních nečistot postačí horká voda, houbička nebo kartáč na mytí nádobí; na osušení pak obyčejná utěrka nebo hadřík z mikrovlákna.
CO DĚLAT, KDYŽ GRILOVACÍ NÁČINÍ VYPADÁ ZAŠLE?
Plastový povrch rukojetí může časem zešednout nebo změnit barvu. Není to nebezpečné ani nehygienické, ale je to vizuálně neatraktivní. Šedý film však můžete v případě potřeby snadno odstranit potřením rukojeti kapkou domácího oleje na vaření. Rukojeť opět získá svůj lesklý vzhled. Pokud věnujete správné péči o své grilovací náčiní dostatek času, budete se z něj těšit mnohem déle.
TIP: PODMÍNKY SKLADOVÁNÍ JSOU DŮLEŽITÉ!
Je vše čisté, tak jak má být? K prodloužení životnosti grilovacího náčiní můžete přispět i dalším způsobem. Nejlépe je, když má své vlastní místo a není uloženo v zásuvce spolu s ostatními příbory, nůžkami a dalším kuchyňským příslušenstvím. Pro pečlivé a šetrné skladování je ideální taška na grilovací náčiní. Grilovací náčiní by také mělo být vždy uloženo na čistém a suchém místě, kde je chráněno před přímým slunečním zářením.
Objevte grilovací náčiní ZWILLING BBQ+, které se stane vaším společníkem na cestě ke zdokonalení vašeho grilovacího talentu!