5 technik přípravy chřestu.

5_TECHNIK_CHRESTU

Sezóna chřestu opět začala. Královna zeleniny je tedy opět k dostání v hojném množství. Vařený chřest je jasnou volbou, ale věděli jste, že existuje i několik dalších technik přípravy chřestu? Níže je pro vás uvádíme.

SEZONA_CHRESTU4

Vaření chřestu
K vaření chřestu je ideální použít vysoký hrnec, aby hlavičky chřestu byly během vaření nad vodou. Tímto způsobem se hlavičky uvaří v páře a tvrdší dřevnaté části ve vodě. Do vroucí vody přidejte sůl a máslo, abyste chřestu dodali chuť.

Chřest je nejlepší, když je uvařený al dente. Nevařte jej příliš dlouho, protože by se stal zplihlým a vláknitým. Dokonale uvařený chřest má také mnohem více chuti.

Tip: zda je chřest správně připravený zjistíte tak, že špičku chřestu podržíte mezi palcem a ukazováčkem a lehce stisknete. Dokonale uvařený chřest se snadno uvolní, aniž by se rozmačkal.

Doba přípravy:
Bílý chřest - podle jeho tloušťky - 5 až 6 minut
Zelený chřest - podle tloušťky - 3 až 5 minut

Při vaření vám pomůže vysoký hrnec na chřest a těstoviny ZWILLING.

SEZONA_CHRESTU5

Grilování chřestu
Grilování uvolní lahodně oříškovou chuť chřestu a vytvoříte s ním efekt letního grilování v kteroukoli dobu. Chřest uvařte jen těsně k al dente a pak ho rychle ponořte do ledové vody, aby se dále nevařil. Každý chřest potřete trochou tuku, například arašídovým olejem nebo přepuštěným máslem. Grilujte na kvalitní grilovací pánvi. Vyberte si z naší nabídky kvalitních grilovacích pánví.

SEZONA_CHRESTU6

Uzení chřestu
Uzení dodá chřestu extra chuť, kterou hned tak nečekáte. Uvařte chřest al dente a pak ho rychle ponořte do ledové vody, aby se dále nevařil. Chřest udíme 4 minuty. Experimentujte s různými druhy dřeva nebo sušenými ovocnými slupkami. Ideální pomůckou jsou udicí soupravy, se kterými snadno přeneste venkovní uzení do své kuchyně a dodáte kouřové aroma všem druhům potravin. Prozkoumejte naší nabídku.

SEZONA_CHRESTU7

Smažení chřestu
Smažení dodá chřestu oříškovou chuť. Chřest dobře oloupejte. Zahřejte pánev na střední teplotu a přidejte tuk, například arašídový olej nebo trochu másla. Jakmile se pěna z másla rozptýlí nebo než se z oleje začne kouřit, snižte trochu teplotu a vložte do pánve chřest. Smažte jej pěkně dozlatova.

Tip: přidejte trochu vody a pokračujte ve vaření chřestu pod pokličkou. Tímto způsobem urychlíte proces vaření, aniž byste ho spálili.

Vezměte si na pomoci některou z těchto kvalitních pánví, které vám pomohou při smažení.

SEZONA_CHRESTU8

Syrový chřest
Chřest je vynikající i v syrové úpravě. Zejména fialový chřest má přirozeně sladší chuť. Pomocí škrabky nakrájejte z chřestu jemné plátky. Syrové chřestové plátky podle chuti ochuťte bylinkami a oleji nebo je marinujte. Vezměte si na pomoc skvělé kuchyňské pomůcky ZWILLING Z-CUT, se kterými připravíte snadno a rychle čerstvé a zdravé pokrmy. 


TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny