Staub Fondue
Fondue pochází z Francie, odkud se dostalo do Švýcarska, kde je dnes považováno za národní jídlo. Klasické fondue je pokrm, při kterém se v hrnci rozpustí sýr a poté se v hrnci namáčí s kousky chleba nebo brambor na dlouhých vidličkách. Toto takzvané sýrové fondue je již několik let velmi oblíbené i u nás a je nadčasovou klasikou na jídelníčku při svátcích nebo zvláštních příležitostech. Sýrové fondue se připravuje rychle a díky různým receptům a druhům sýrů může mít mnoho variant.
Kromě klasického sýrového fondue existuje i fondue masové, kdy se kousky masa vaří buď v horkém oleji, víně, nebo vývaru. Podává se chléb, omáčky, okurky a další pochutiny. Dalším typem fondue je čokoládové, které je vhodné podávat zejména jako dezert. Při něm se čokoláda rozpustí a vstřebá s ovocem nebo sušenkami na vidličkách.
Vyberte si z naší nabídky kvalitních sad a hrnců na fondue od francouzské značky STAUB, které vás zajisté přesvědčí svým designem a mimořádnou odolností.