Pekáče
Forma na pečení ramekin N°10 francouzského výrobce Emile Henry byla vyrobena z odolné keramiky o průměru 10 cm a objemu 250 ml. Použít ji můžete pro zapékání do 270°C.
Litinový pekáč od Staub o objemu 0,4 l využijete na smažení a poté zapékání v troubě. Je vhodný pro všechny typy varných desek, včetně indukce. Ideální pro přípravu a...
Vařte, pečte a zapékejte chutné pokrmy v kvalitním pekáči do trouby se stylovým designem. Zde si můžete vybrat z velkého sortimentu pekáčů do trouby všech tvarů a velikostí od známých značek, jako jsou například STAUB a DEMEYERE.
Praktický pekáč do trouby se hodí pro přípravu mnoha různých receptů, od lahodné pečeně až po zapékané zeleninové pokrmy. Kromě toho se z něj může také stylově servírovat, takže jej můžete přenést přímo z trouby na stůl.
Pekáče jsou k dispozici v řadě materiálů, které mají specifické vlastnosti, díky nimž jsou vhodné pro různé účely. Mezi nejběžnější typy pekáčů patří sklo, keramika, kov a litina.
Skleněné pekáče výborně rozvádí teplo, a proto jsou oblíbené. Umožňují navíc sledovat pokrm během pečení. Keramické pekáče jsou známé svou schopností rovnoměrně péct jídlo a jsou k dispozici v mnoha barevných povedení. Kovové pekáče jsou univerzální a snadno se čistí. Nejoblíbenějšími typy jsou nerezové a hliníkové. Litinové pekáče jsou praktické. Krásně udržují teplo, rovnoměrně ho rozvádí a pokrm v nich zůstává teplý ještě dlouho po vyjmutí z trouby nebo ze sporáku. Jedná se o materiál s dlouhou životností a klasickým vzhledem.