4 položek celkem
Ballarini hluboká pánev Salina 28 cm, 75002-814
2 097 Kč

Univerzální hluboká pánev o průměru 28 cm z kolekce Salina od italského výrobce Ballarini. S inovativním šestivrstvým nepřilnavým povrchem Granitium Ti-X je mimořádně odolná...

75002-814
Demeyere Alu Pro hluboká pánev 28 cm, 40851-048
2 865 Kč

Hluboká pánev o průměru 28 cm z kolekce Alu Pro od belgického výrobce Demeyere. Inovativní nepřilnavý povrch Duraslide Titanium® má dlouhou životnost a je vysoce odolný proti...

40851-048
Zwilling Madura Plus hluboká pánev s nepřilnavým povrchem 28 cm, 66290-286
2 654 Kč

Nepřilnavá pánev Madura Plus německé značky Zwilling se pro svůj nepřilnavý povrch Duraslide® Granite hodí pro smažení choulostivých potravin jako zeleniny, ryb či omelet. Stačí...

66290-286
Zwilling Madura Plus hluboká pánev s nepřilnavým povrchem 24 cm, 66290-246
1 999 Kč

Nepřilnavá pánev Madura Plus německé značky Zwilling se pro svůj nepřilnavý povrch Duraslide® Granite hodí pro smažení choulostivých potravin jako zeleniny, ryb či omelet. Stačí...

66290-246

V naší nabídce naleznete nejrůznější druhy pánví, podle velikosti nebo účelu použití. Pánev Vám doporučujeme vybírat především s ohledem na její účel. V případě, že potřebujete pánev k univerzálnímu použití, postačí Vám klasická hluboká pánev. Dále pak můžete vybírat některou ze specializovaných pánví jako jsou pánve wok, grilovací nebo na palačinky. Dále je důležité věnovat pozornost také výběru materiálu, ze kterého je pánev vyrobena, její velikost a zda je vhodná právě pro váš typ varné desky, zda máte indukci, plyn nebo sklokeramiku.

Níže uvádíme několik typů pánví, které u nás naleznete:

Typ pánve - na základě použití máte na výběr ze 4 typů pánví:

Klasická pánev - hlubší pánev, univerzální použití.
Wok - speciální hluboká pánev používaná v asijské kuchyni, její přednosti oceníte především na plynových varných deskách, kdy budou suroviny zahřívány nejen zespodu, ale i po stranách.
Grilovacípánev určená pro přípravu steaků, pánve jsou těžší a mají vroubkovaný povrch.
Na palačinky - mají nízký okraj, obracení palačinek či lívanců je tak mnohem snazší.

Materiál - Pánve jsou nejčastěji vyrobené z nerezové oceli nebo hliníku kvůli dobré vodivosti tepla těchto materiálů. Povrch pánve by měl být nejlépe z nepřilnavého materiálu. Nejčastější materiály povrchu jsou:

Teflon a další nepřilnavé povrchy (PTFE) - lze na nich smažit bez přípravy tuku, ovšem nejsou odolné vůči poškrábání.
Keramika nepřilnavý povrch (ovšem nelze vařit zcela bez tuku), odolné vůči poškrábání.
Titan - nepřilnavý povrch, dobrá vodivost tepla, odolnost vůči poškrábání.
Litina - odolné a vysoce trvanlivé, při správné péči Vám vydrží celý život. Tento typ pánví odolává vysokým teplotám a rovnoměrně rozvádí teplo.

Další parametry, které by jste měli brát v úvahu při výběru vhodné pánve pro Vás:

Velikost a objem - závisí na účelu pánve a na počtu osob v domácnosti.
Vhodnost na indukci
Použití v troubě


TimeOutlet.cz - Hodinky. Šperky. Hodiny